Dille (BIO)

Dille is een eenjarig, heerlijk geurend kruid. Wanneer je dille verspreid door de tuin zaait, kan de geur van dit kruid overlast van bladluizen verminderen.

Lees meer...
Artikelnummer: W80822

Dille (Anethum graveolens)

Dille is een eenjarig, heerlijk geurend kruid. Wanneer je dille verspreid door de tuin zaait, kan de geur van dit kruid overlast van bladluizen verminderen. Het verschil tussen dillekruid en dillezaad zit in de mate van scherpheid. Het zaad heeft een wat bittere smaak en is veel krachtiger, terwijl het kruid een verrukkelijk bouquet bezit. Het vult andere smaken eerder aan dan dat het zelf domineert.

De zaden worden o.a. gebruikt bij het maken van zuurkool en het inleggen van augurken. De verse plantdelen en onrijpe bloemschermen kunnen worden gebruikt in o.a. visgerechten. Dille is rijk aan vitamine C. Thee getrokken van dillezaadjes kan een (licht) slaapverwekkend effect hebben en kan daardoor een goede nachtrust bevorderen

Dille kan het beste ter plaatse worden gezaaid, omdat het kruid zich bijna niet laat verplanten. Dit komt door het pinachtig wortelgestel. Hou rekening met een hoogte van ongeveer 100 cm. De beste zaaiperiode is april–mei, de optimale afstand tussen de zaadjes is 30 cm. De bloei is vanaf begin juli, het zaad is rijp in september. Het zaaien van dille tussen tuinbonen kan goede afweer geven tegen zwarte luis op de bonen. Op bloeiende dille verschijnen lieveheersbeestjes en hun larven.Behalve in de kruidentuin kan dille ook in de groentetuin groeien tussen groenten als wortelen, sla, spinazie en uien, die vroeg geoogst kunnen worden. Kervel en peterselie zijn ook geschikte buren. 

Zodra dille net begint te bloeien bevatten de bladeren het meeste aroma en is het kruid zelfs nog lekkerder. Voor het oogsten knip of snijd je de stengels met schoon en scherp gereedschap af op zo’n 5 tot 10 cm boven de grond. 

Specificaties

Inhoud kleinverpakking : 2 gram (voor 30 m2) Aantal zaden per gram : 900 zaden Plantafstand : 30x30 cm Hoogte van de plant : 80-120 cm Standplaats : Zon Bijenplant : trekt bijen aan

De zaden van Bolster zijn zaden van eigen teelt, 100% biologisch en GMO-vrij

Biologische zaden

Kijk voor al onze andere biologische zaden van Bolster ook in de categorie moestuinzaden.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen