Radijs 'Cherry Belle'

Radijs ‘Cherry Belle’ is een mooie ronde, rode radijs, die niet snel bederft. Radijs doet het goed in een fris klimaat en kan zelfs goed tegen vorst. Er wordt ook wel gezegd; hoe heter de zon, hoe heter de radijs.

Lees meer...
Artikelnummer: W80819

Radijs (Cherry Belle)

Radijs ‘Cherry Belle’ is een mooie ronde, rode radijs, die niet snel bederft. Aantasting door larven van de koolvlieg kan voorkomen worden door het gewas met insectengaas te bedekken.

Zaaien kan vanaf februari in de kas of vanaf maart in de volle grond. Radijs doet het goed in een fris klimaat en kan zelfs goed tegen vorst. Er wordt ook wel gezegd; hoe heter de zon, hoe heter de radijs. Tenzij je daarvan houdt, kun je dus beter niet in de volle zomer kweken. Stop met kweken wanneer het een paar dagen warmer is dan 15°C. Zaai het liefst uit op een plek in de volle zon of gedeeltelijk in de schaduw. Zaai ze 1,25 cm diep en 2,5 cm van elkaar. Wanneer de zaden ontkiemen, kun je de plantjes uitdunnen tot 5 cm afstand, waardoor ze meer ruimte krijgen. Zorg ervoor dat de rijen 30 cm van elkaar verwijderd zijn.
Radijzen zijn in een moestuin goed met andere planten te combineren, omdat ze veel insectensoorten op afstand houden. Geef ze regelmatig water zodat ze sneller groeien anders krijgen ze een pittige houtige smaak. Als je teveel water in één keer geeft, kunnen ze barsten dus probeer dat te voorkomen.

Radijzen zijn klaar om geoogst te worden wanneer hun wortels een diameter van ongeveer 2,5 cm hebben bereikt. Haal om te oogsten de hele plant met je hand uit de aarde. Je kunt radijzen niet in de grond laten want dan worden ze hard. Veeg de aarde met je hand van de radijzen en bewaar ze op een frisse donkere plek. Je kunt ze tot 2 weken bewaren. Was ze onder de kraan voordat je ze opeet. Gooi je radijs niet meteen weg als hij begint te bloeien. Wanneer de bloemen afsterven, worden er zaadjes geproduceerd. Radijs rijpt snel en vergaat ook net zo snel, dus houd de planten in de gaten!

Specificaties

Inhoud kleinverpakking : 10 gram (voor 1,5 m2) Aantal zaden per gram : 100 zaden Plantafstand : 10x5 cm Hoogte van de plant : 15-25 cm Standplaats : Zon-Half schaduw

De zaden van Bolster zijn zaden van eigen teelt, 100% biologisch en GMO-vrij

Deze radijs is ook leuk om in de wortel-kijk-kweekbak te laten groeien.

Biologische zaden

Kijk voor al onze andere biologische zaden van Bolster ook in de categorie moestuinzaden.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen