Peterselie (BIO)

Peterselie ‘Gigante d’Italia’ bevordert de spijsvertering en wordt gebruikt in vele gerechten. De smaak van het blad is zeer krachtig en aromatisch.

Lees meer...
Artikelnummer: W80823

Peterselie (Gigante d'Italia)

Peterselie ‘Gigante d’Italia’ bevordert de spijsvertering en wordt gebruikt in vele gerechten. De smaak van het blad is zeer krachtig en aromatisch. Het is een eenjarig gewas en er vindt voortdurend hergroei plaats.

Zaai vanaf februari tot en met maart onder glas. Voorzaaien kan al in maart, maar de kiemingsduur is dan wel lang (ca.1-2 weken). Bij hogere bodemtemperaturen verloopt de kieming aanmerkelijk sneller. Rechtstreeks zaaien in april-juni is ook mogelijk. Hou een rijafstand van 25 à 30 cm aan en een plantafstand van 20 centimeter. Peterselie kan dan tot eind augustus buiten gezaaid worden.
Peterselie staat het liefst op een schaduwrijke plek. Dit voorkomt verkleuring van de bladeren.
Zaai de zaden verspreid uit en niet dieper dan 5mm in de grond.
Leg een dun laagje aarde losjes over de zaden heen.
De zaden ontkiemen het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 23 graden.
Na 25 dagen zullen de peterselieplantjes tevoorschijn komen.

Peterselie heeft er 60 dagen voor nodig om van kiemplantje uit te groeien tot een volwassen plant. De plant groeit snel weer aan en kan een oneindige voorraad verschaffen mits het hart heel wordt gelaten. Je oogst dus alleen de bladeren. Omdat voortdurend hergroei plaatsvindt, kan men maandenlang van dezelfde planten snijden.

De bladeren kan je het beste met een mesje fijn snijden voor je het in een gerecht verwerkt. Bij een koud gerecht is minder peterselie nodig dan bij een warm gerecht. Pluk de grote al volgroeide bladeren aan de buitenkant van de plant. Laat de jonge bladeren en de bladeren bij de kern van de plant zitten.

Specificaties

Inhoud kleinverpakking : 2 gram (voor 10 m2) Aantal zaden per gram : 650 zaden Plantafstand : 25x10 cm Hoogte van de plant : 20-50 cm Standplaats : Zon-halfschaduw

De zaden van Bolster zijn zaden van eigen teelt, 100% biologisch en GMO-vrij

Biologische zaden

Kijk voor al onze andere biologische zaden van Bolster ook in de categorie moestuinzaden.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen