Pluksla 'Black Seeded Simpson'

Pluksla ‘Black Seeded Simpson’ is een snelgroeiende sla. Heeft een vorm van een kegel en na afsnijden/plukken ontwikkelen zich nieuwe bladeren vanuit het hart van de plant.

Lees meer...
Artikelnummer: W80820

Pluksla (Black Seeded Simpson)

Pluksla ‘Black Seeded Simpson’ is een snelgroeiende sla. De plant heeft de vorm van een kegel en na het afsnijden/plukken ontwikkelen zich nieuwe bladeren vanuit het hart van de plant. De bladeren zijn geelgroen en hebben een mooie en iets gebobbelde bladstructuur. Het is een oude Europese soort die bekend staat om zijn vorstbestendigheid.

Zaai-instructies

Binnen/onder glas zaaien: begin april Buiten zaaien: mei Zaaidiepte: ½ cm Kiemtijd: 7-10 dagen Kiemtemperatuur: 10-18 °C Dagen tot oogst: 45

In april kan begonnen worden met binnenshuis of onder glas zaaien in luchtige zaaigrond. De zaadjes moeten met een dun laagje zaaigrond worden afgedekt omdat ze licht nodig hebben om te kiemen. De grond licht vochtig houden. De jonge zaailingen kunnen na 3-4 weken buiten worden geplant zodra er geen kans meer is op nachtvorst. Ongeveer 35 - 40 cm ruimte aanhouden tussen de plantjes.

In mei zodra er geen kans meer is op nachtvorst kan er in de volle grond worden gezaaid. Zaai in rijen die 35 - 40 cm van elkaar verwijderd zijn, om de 35 - 40 cm 3 zaadjes per gat. Zaad licht afdekken. Na 3-4 weken de jonge zaailingen uitdunnen tot 1 plantje per plaats.

Ruim zaaien of planten kan prima; de bladeren zijn in dit geval wat groter en steviger dan bij dichter zaaien. Het is van belang voor de malsheid van de bladeren om regelmatig te plukken al kun je de oudere bladeren prima stoven. Uiteindelijk gaan de planten doorschieten en wordt het tijd voor een nieuw zaaisel.

Specificaties

Inhoud kleinverpakking : 1 gram (voor 30 m2) Aantal zaden per gram : 1000 zaden Plantafstand : 30x30 cm Hoogte van de plant : 15-20 cm Standplaats : Zon-halfschaduw

De zaden van Bolster zijn zaden van eigen teelt, 100% biologisch en GMO-vrij

Biologische zaden

Kijk voor al onze andere biologische zaden van Bolster ook in de categorie moestuinzaden.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen