Zaadbom Vlindermix

Met de zaadbom Vlindermix creëert u een bloemrijke plek waardoor vlinders worden aangetrokken! Samen met andere insecten zorgen vlinders voor de bestuiving.

Lees meer...
Artikelnummer: W80744

Zaadbom Vlindermix

Met de zaadbom Vlindermix creëert u een bloemrijke plek waardoor vlinders worden aangetrokken! Samen met andere insecten zorgen vlinders voor de bestuiving.

Het vlinder bloemzadenmengsel bestaat uit twintig verschillende bloemen met verschillende kleuren. Waaronder de Calendula, Iberis en Rudbeckia. Welke er hiervan exact in uw zaadbom zitten blijft een verrassing. Allemaal bloemen welke veel vlinders naar uw tuin zullen lokken!

Gooi de zaadbommetjes op een kaal stukje grond. Doe dit alleen niet in een natuurgebied. Maar bijvoorbeeld in je tuin! Wacht op een regenbui (of sproei met een gieter). Om een succesvolle bloei te garanderen zijn een aantal zaken van belang, namelijk:

1. Verwijderen aanwezige begroeiing Voordat je gaat zaaien, is het verstandig om eerst de aanwezige begroeiing weg te halen. Wilt je bijvoorbeeld een kleurrijke bloemenweide op de plek waar nu een groen grasmat ligt, dan moet je eerst het gras weghalen. Het lukraak uitstrooien van zaden of een zadenmengsel over een bestaande vegetatie heeft namelijk weinig zin, omdat de zaden worden verdrongen door de reeds aanwezige vegetatie.

2. Grond zoveel mogelijk met rust laten Wij raden aan, naast het wegnemen van de zoden, de grond zoveel mogelijk met rust te laten. Wanneer je de bodem zo min mogelijk stoort, voorkom je dat onkruidzaden en voedingsstoffen uit de ondergrond geactiveerd worden.

De mix is handgemaakt en biologisch afbreekbaar.

Extra informatie

  • Gewicht: 10 g
  • Mix: Vlindermix
  • Zaaitijd: april, mei, juni en juli
  • Bloeitijd: mei, juni, juli augustus
  • Aantal in verpakking: 1 stuk
0 sterren op basis van 0 beoordelingen