Zaadbom Bijenmix

Met dit mooie bijen bloemen zaadmengsel voorzie je de bijen van nectar! De bijen zullen je dankbaar zijn, en zelf word je vrolijk van al deze mooie bloemen in je tuin

Lees meer...
Artikelnummer: W80743

Zaadbom bijenmix

Het bijen bloemen zaadmengsel bestaat uit 30 verschillende soorten bloemen. Waaronder de Nigella, Anthemis en Echium. Welke er hiervan exact in uw zaadbom zitten blijft een verrassing. Het zijn in ieder geval allemaal bloemen welke de bijen van nectar zullen voorzien!

Gooi de zaadbommetjes op een kaal stukje grond. Doe dit alleen niet in een natuurgebied. Maar bijvoorbeeld in je tuin! Wacht op een regenbui (of sproei met een gieter). Om een succesvolle bloei te garanderen zijn een aantal zaken van belang, namelijk:

1. Verwijderen aanwezige begroeiing Voordat je gaat zaaien, is het verstandig om eerst de aanwezige begroeiing weg te halen. Wilt je bijvoorbeeld een kleurrijke bloemenweide op de plek waar nu een groen grasmat ligt, dan moet je eerst het gras weghalen. Het lukraak uitstrooien van zaden of een zadenmengsel over een bestaande vegetatie heeft namelijk weinig zin, omdat de zaden worden verdrongen door de reeds aanwezige vegetatie.

2. Grond zoveel mogelijk met rust laten Wij raden aan, naast het wegnemen van de zoden, de grond zoveel mogelijk met rust te laten. Wanneer je de bodem zo min mogelijk stoort, voorkom je dat onkruidzaden en voedingsstoffen uit de ondergrond geactiveerd worden.

De mix is handgemaakt en biologisch afbreekbaar.

Extra informatie

  • Gewicht: 10 g
  • Mix: Bijenmix
  • Zaaitijd: april, mei, juni en juli
  • Bloeitijd: mei, juni, juli augustus
  • Aantal in verpakking: 1 stuk
0 sterren op basis van 0 beoordelingen