Spinazie (BIO)

Spinazie ‘Winterreuzen’ is het klassieke winterteelt ras van spinazie. Dit ras geeft groot, donkergroen blad en is zeer bestand tegen de vorst.

Lees meer...
Artikelnummer: W80821

Spinazie (Winterreuzen)

Spinazie ‘Winterreuzen’ is het klassieke winterteelt ras van spinazie. Dit ras geeft groot, donkergroen blad en is zeer bestand tegen de vorst. In de zomer gaat deze snel schieten. Zaai daarom bij voorkeur in het voorjaar of najaar .

Bij een zaai in de late zomer en herfst (augustus t/m oktober) kan de spinazie overwinteren. Oogsten kan dan van oktober t/m januari. Kan ook voor de vroege teelt vanaf januari-februari gebruikt worden maar dan moet het wel onder glas. Omdat spinazie een penwortel heeft en snel groeit, kun je niet voorzaaien en moet je ter plekke de zaadjes in nette rijtjes zaaien. Zaai dicht op elkaar, dan krijg je straks malse, lichtgroene blaadjes. Wil je het blad juist wat stugger en donkerder, dan is uitdunnen of ruimer zaaien een optie. Oogst spinazie voordat het in het zaad schiet. De smaak wordt namelijk zeer negatief beïnvloedt door het in het zaad schieten. Regelmatig kleine hoeveelheden zaaien zorgt voor verlenging van de oogst.

Verse spinazie kan 1 tot 2 dagen in de koelkast worden bewaard. Eet spinazie zo snel mogelijk na de oogst omdat het vitaminegehalte in spinazie snel afneemt. Het seizoen van verse spinazie loopt van maart tot en met november. Spinazie bevat twee lichtgiftige stoffen Oxaalzuur en Nitraat. Oxaalzuur kan in grote hoeveelheden er voor zorgen dat een persoon moet overgeven en diarree krijgt. Het weggooien van het kookwater van spinazie en dit niet hergebruiken kan een vergiftiging met oxaalzuur voorkomen. Ook het toevoegen van melk of room tijdens het bereiden van spinazie kan oxaalzuur neutraliseren.

Specificaties

Inhoud kleinverpakking : 75 gram (voor 9 m2) Aantal zaden per gram : 80 zaden Plantafstand : 15x3 cm Hoogte van de plant : 20 cm Standplaats : Zon-halfschaduw

De zaden van Bolster zijn zaden van eigen teelt, 100% biologisch en GMO-vrij

Biologische zaden

Kijk voor al onze andere biologische zaden van Bolster ook in de categorie moestuinzaden.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen