Handboek voor bijenfans

Bijen spelen een sleutelrol in de biodiversiteit. Ze brengen kleur, geur en smaak in ons leven.Dit boek slaat op toegankelijke wijze een brug tussen de brede kennis die in de loop der jaren over bijen verzameld is en de nieuwsgierige, jonge lezer.

Lees meer...
Artikelnummer: W30753
Handboek voor bijenfans

Bijen spelen een sleutelrol in de biodiversiteit. Ze brengen kleur, geur en smaak in ons leven. Niet alleen de honingbij, maar ook de honderden soorten wilde bijen. We hebben alle reden om die nijvere beestjes te koesteren. Zeker nu hun voortbestaan in gevaar is. Dit boek slaat op toegankelijke wijze een brug tussen de brede kennis die in de loop der jaren over bijen verzameld is en de nieuwsgierige, jonge lezer.

Het ‘Handboek voor bijenfans’ laat de grote verscheidenheid aan solitaire en sociale bijensoorten zien. Ruim aandacht krijgt de boeiende jaarcyclus van de honingbijen. De vliegkunsten van bijen, hun zintuigen en talloze andere details komen aan bod. Uiteraard ontbreken de verleidingstechnieken van de bloemen en hoe de bijen daarop reageren niet. Tot slot gaat het boek in op de relatie tussen mens en bij; van imkers en bestuiving in de landbouw tot de aantasting van de wereld door menselijk handelen die de bijen ernstig in gevaar brengt.

Specificaties

Auteur: Gerard Sonnemans
Uitgever: Uitgeverij Menuet
ISBN: 9789491707148
Uitvoering: Gebonden
Leeftijd: Kinderen van 10 t/m 12 jaar
Verschijningsdatum: 5 maart 2018
Aantal pagina's: 168
0 sterren op basis van 0 beoordelingen