Wonderwel - Welkom in het huis van de toekomst

Voor de energietransitie en de omslag naar een duurzame samenleving zijn de komende jaren veel praktische en vindingrijke mensen nodig. Dit boek maakt kinderen al op jonge leeftijd enthousiast voor de wereld van techniek en de uitdaging van duurzaamheid.

Lees meer...
Artikelnummer: W30885

Wonderwel, welkom in het huis van de toekomst

Voor de energietransitie en de omslag naar een duurzame samenleving zijn de komende jaren veel praktische en vindingrijke mensen nodig. Dit boek maakt kinderen al op jonge leeftijd enthousiast voor de spannende wereld van techniek en de uitdaging van duurzaamheid.

Het eigen huis van kinderen wordt tot uitgangspunt genomen. Hoe komen we aan schoon drinkwater? Waar gaan de drollen naartoe? Hoe wordt elektriciteit opgewekt en hoe werkt het internet? De verwondering van kinderen wordt opgeroepen voor de natuurkrachten achter deze voorzieningen. Ze horen over uitvinders in het verleden aan wie we de voorzieningen te danken hebben en ze maken kennis met nieuwe, duurzame technieken zoals zonnepanelen, waterstofgas, de warmtepomp en biogas. De ‘alwetoloog’ bespreekt op vrolijke wijze de dilemma’s die er liggen op het pad van de duurzaamheid.

‘Wonderwel, welkom in het huis van de toekomst’ is een boek met prikkelende vragen, heldere illustraties, interviews met technici die zorgen dat alles het elke dag weer doet en proefjes om thuis te experimenteren. Voor kinderen, hun ouders en voor docenten in het basisonderwijs en start voortgezet onderwijs. Doekle Terpstra, voorzitter Techniek Nederland, schreef het voorwoord. Aanbevolen voor de jonge makers van een duurzame toekomst!

Over de auteurs: Marlie Hollands is docent in het basisonderwijs. ‘Duurzaamheid begint bij liefde voor de natuur. Die hebben kinderen volop! En techniek vinden ze vaak heel spannend! Dit boek gaat over allebei. Het biedt handvatten om kinderen enthousiast te maken voor de uitdaging van duurzaamheid, thuis en op school.’

Hans Wilschut is projectleider bij de Vakschool Technische Installaties (VTI). ‘De basisvoorzieningen in huis zijn prachtcombinaties van natuur en techniek. Graag zet ik met dit boek de technici in het zonnetje die ervoor zorgen dat de voorzieningen het elke dag weer doen.’

Specificaties

ISBN: 9789082038125 Uitgever: Wonderwel Projecten Auteurs: Marlie Hollands en Hans Wilschut Illustraties: Rianne van Duin Pagina's: 83 Uitvoering: Hardcover Geschikt voor: kinderen tussen de 6 en 12 jaar, maar ook erg leuk en leerzaam voor volwassenen!

0 sterren op basis van 0 beoordelingen