Rucola (BIO)

Wilde rucola kiemt wat trager. De bladeren kunnen gedurende een lange periode, vanaf ongeveer 8 weken na het zaaien, geoogst worden. Bloemen regelmatig verwijderen.

Lees meer...
Artikelnummer: W80805

Rucola

Om een goed resultaat te bereiken met de teelt van Rucola selvatica (wilde rucola) is het belangrijk om een evenredig verdeeld zaaibed aan te leggen met niet teveel grote kluiten. Wilde rucola kiemt wat trager; een bodemtemperatuur van ca. 20 graden is wenselijk. De bladeren kunnen gedurende een lange periode, vanaf ongeveer 8 weken na het zaaien, geoogst worden. De bloemen dienen regelmatig verwijdert te worden.

Zaaien kan het best op rijtjes, met een afstand van 10-15 cm tussen elk plantje, vanaf begin mei tot ver in de herfst. Eenmaal per 3 à 4 weken in kleine porties uitzaaien geeft een goede oogstspreiding. Vroeg uitzaaien (maart en april) wordt afgeraden in verband met vroegtijdig schieten. Bij een late uitzaai onder glas (oktober) kan men gedurende een heel lange periode in de winter van dit gewas genieten, risico van vorstschade is klein.

Specificaties

Inhoud kleinverpakking: 1 gram (voor 10 m2) Aantal zaden per gram: 4000 zaden Plantafstand: 15x10 cm Planthoogte: 15 cm

Biologische zaden

Kijk voor al onze andere biologische zaden van Bolster ook in de categorie moestuinzaden.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen