Courgette (BIO)

Courgetteplanten zijn uiterst productief en groeien op iedere goed bemeste grond. Jonge vruchten dien je regelmatig te plukken wanneer ze ca. 15-20 cm lang zijn.

Lees meer...
Artikelnummer: W80801

Courgette Zuchinni

Courgetteplanten zijn uiterst productief en groeien op iedere goed bemeste grond. Jonge vruchten dien je regelmatig te plukken wanneer ze ca. 15-20 cm lang zijn.

Voorzaaien kan voor teelt in een kas al in april. Voor een teelt in de vollegrond kan er binnen voorgezaaid worden vanaf begin mei. Week de zaadjes eerst een uurtje in water, dan kiemen ze makkelijker. Na het voorzaaien de grond niet te nat maken.

Uitplanten kan zodra er drie blaadjes zich hebben ontwikkeld. Als je de kiem in een wc-rolletje opkweekt, kun je het plantje zonder de wortels te beschadigen heel gemakkelijk in de volle grond planten. Eind mei kan de courgette direct buiten worden uitgepland. De planten zijn niet bestand tegen nachtvorst en staan het liefst uit de wind. 

Oogst de vruchten bij een lengte van ca. 15-20 cm. Met een beetje mooi weer kan dit eind juli al. Je kunt ze het beste knippen om zo beschadiging te voorkomen. Ze zijn het smakelijkst als ze wat kleiner zijn maar in september kan het groeien erg hard gaan! Vruchten die niet lekker groeien, kun je het beste weghalen omdat de kans groot is dat ze gaan rotten en daarmee de hele plant aantasten. Bovendien kost het de plant onnodige energie die beter naar de andere vruchten kan gaan. De oogstperiode kan tot oktober doorgaan en de courgettes zijn op een koele donkere plek zelfs nog maanden houdbaar.

Specificaties

Inhoud kleinverpakking: 3 gram (voor 6 m2) Aantal zaden per gram: 5 zaden Plantafstand: 140x60 cm Planthoogte: 40-60 cm Standplaats: Zon-Half schaduw

Biologische zaden

Kijk voor al onze andere biologische zaden van Bolster ook in de categorie moestuinzaden.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen