Rijsdoperwten (BIO)

Verse peultjes, doperwten en capucijners zijn dé smaakmakers van de groentetuin. Problemen met ziekten en plagen zijn er nauwelijks en dat maakt het des te aantrekkelijk om deze gewassen zelf te telen.

Lees meer...
Artikelnummer: W80800

Rijsdoperwten 'Eerste vroege mei'

Rijsdoperwten 'Eerste vroege mei' is een vroeg en productief ras, geschikt voor elke grondsoort. De zaden zijn vrij fijn en rond.

Verse peultjes, (dop)erwten en capucijners zijn dé smaakmakers van de groentetuin. Problemen met ziekten en plagen zijn er nauwelijks en dat maakt het des te aantrekkelijker om deze gewassen zelf te telen. Men kan volstaan met weinig mest. Er zijn twee hoofdgroepen te onderscheiden: kort met een lengte tot ca. 70 cm (stam) en lange typen (rijstypen). De rijstypen moeten in ieder geval langs gaas geteeld worden. Bij de teelt langs gaas kan aan beide zijden van het gaas een rij gezaaid worden. Een gebruikelijke rijafstand bij stamtypen is 50 cm, in de rij zaaien op 3 à 5 cm. In verband met muizen en vogels voldoende diep zaaien (3 à 4 cm). 

Voorzaaien in een potje of zaaibak kan al in februari om vervolgens in maart uit te planten in de volle grond op een plantafstand van 125x3 cm. Ook kun je direct in de vollegrond zaaien in de maanden maart en april op dezelfde plantafstand. De oogstperiode is van juni t/m juli.

Voor alle capucijners, erwten en peulen geldt dat een vroege uitzaai (maart/april) de beste resultaten oplevert; zaaien in mei en later geeft onvoldoende peulzetting en problemen met meeldauw.  Deze doperwten zijn een leuke en makkelijke aanvulling van je moestuin.

Specificaties

Inhoud kleinverpakking: 75 gram (voor 14 m2) Aantal zaden per gram: 5 zaden Plantafstand: 125x3 cm Planthoogte: 130-150 cm Standplaats: Zon

Biologische zaden

Kijk voor al onze andere biologische zaden van Bolster ook in de categorie moestuinzaden.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen