Cherrytomaat 'Zuckertraube'

Cherrytomaat ‘Zuckertraube’ is zeer groeikrachtig en produceert grote trossen met smaakvolle, zoete tomaten.

Lees meer...
Artikelnummer: W80825

Cherrytomaat (Zuckertraube)

Cherrytomaat ‘Zuckertraube’ is zeer groeikrachtig en produceert grote trossen met smaakvolle, zoete tomaten. De vruchten zijn net iets grover dan de vruchten van andere cherrytomaten. De vruchten hebben een gewicht van zo'n 15-20 gram.

Je kunt de cherrytomaat het beste binnen uitzaaien in maart of april in een kas of een pot die je in de vensterbank zet. Zorg ervoor dat deze goed warm staat. Je kunt hiervoor normale potgrond nemen en bemesting is niet nodig. Let er wel op dat de plantjes voldoende water krijgen. Weersta de kriebels om eind februari al te zaaien, want anders zit je eind april binnen met te grote planten die nog niet naar buiten mogen vanwege de vorst. Wanneer de zaailingen groot genoeg zijn, kun je ze verplaatsen naar de tuin. Doe dit pas wanneer er zeker geen nachtvorst meer is (bij voorkeur rond half mei of begin juni). Zet de tomaten op een plek waar ze genoeg zonlicht krijgen. Het is ook mogelijk de tomatenplantjes te verpotten naar een grotere pot. Let er hierbij goed op dat de pot groot genoeg is voor de tomaten om te groeien. 

Je kunt de cherrytomaat tegen een stukje gaas te laten groeien of langs een stok, zodat de tomaten niet op de grond komen te hangen. Voorkom dat de tomaten op de grond terecht komen, want hierdoor kunnen ze gaan rotten. Verwijder daarnaast regelmatig de 'dieven' uit de oksels van de planten. Tomaten nemen veel vocht op uit de grond maar houden niet van een hoge luchtvochtigheid. Bij de teelt onder glas is het dus belangrijk om goed te luchten. Giet het water ook altijd naast de planten en houd de grond matig vochtig zonder uitdrogen. Na een flinke gietbeurt kunnen rijpe vruchten namelijk barsten. In het voorjaar en vroege zomer hebben de tomatenplanten relatief veel water nodig, maar wanneer de eerste tomaten beginnen te rijpen, geef je minder en minder vaak water om te zorgen dat je mooie, niet gebarsten, vol smakende tomaten kunt oogsten.

Oogst de cherrytomaten als deze halfrijp zijn. Dit voorkomt rottende plekken en de tomaten kunnen binnen in huis nog heel goed narijpen. Wanneer je de cherrytomaat precies kunt oogsten is erg afhankelijk van de hoeveelheid zon. Doorgaans kun je oogsten in augustus of september. Slecht weer kan de oogst verpesten. De tomaat kun je als hij eenmaal rijp is niet erg lang bewaren. Bewaar tomaten niet in de koelkast, dit kan de smaak juist verminderen. 

Specificaties

Inhoud kleinverpakking : 0,3 gram (voor 20 m2) Aantal zaden per gram : 300 zaden Plantafstand : 90x50 cm Hoogte van de plant : 200-250 cm Standplaats : Zon

De zaden van Bolster zijn zaden van eigen teelt, 100% biologisch en GMO-vrij

Biologische zaden

Kijk voor al onze andere biologische zaden van Bolster ook in de categorie moestuinzaden.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen