Speelnatuur in de stad

Dit boek vertelt praktijkmensen hoe we speelnatuur terugkrijgen in de stad. Het resultaat is een zeer leesbaar, rijk geïllustreerd, overzichtelijk verhaal, dat speelnatuur van al zijn kanten belicht.
ISBN: 9789062244980

Artikelnummer: W30736

In het boek 'Speelnatuur in de stad, hoe maak je dat?' wordt speelnatuur van alle kanten belicht. Hoe ziet goede, beheersbare, uitdagende speelnatuur eruit? Hoe initieer, ontwerp, maak en beheer je deze in de woonomgeving? Dit boek vertelt praktijkmensen hoe we speelnatuur terugkrijgen in de stad. Het resultaat is een zeer leesbaar, rijk geïllustreerd, overzichtelijk verhaal, dat speelnatuur van al zijn kanten belicht. Het nodigt uit zelf het avontuur van het realiseren van speelnatuur in de stad aan te gaan: als initiatiefnemer, als ambtenaar, als ontwerper, als beheerder, als ouder of gewoon als ‘homo ludens’, de spelende mens.

Dit boek combineert de kennis van Wageningen Universiteit en Researchcentrum met de inzichten van de GGD Rotterdam-Rijnmond en de praktijkervaringen van Natuurspeeltuin de Speeldernis in Rotterdam. Weet je nog hoe eindeloos je speelde op dat veldje, met die geurende struiken, die boom waarvan het je lukte erin te klimmen? Hoe je daar met je vriendjes je fantasie kon laten gaan en de tijd vergat? Speelplezier, natuur ervaren, ruimte voor creativiteit en bewegen, sociaal-emotionele ontwikkeling, frisse buitenlucht, uitdaging: allemaal essentieel voor een gezonde ontwikkeling en allemaal zaken die speelnatuur te bieden heeft.

ISBN: 9789062244980

0 sterren op basis van 0 beoordelingen