Samenleven - over mens, natuur en toekomst

Samenleven - over mens, natuur en toekomst.Onze relatie met de natuur is complex. We houden van haar schoonheid en gebruiken haar producten. Tegelijkertijd laten we haar steeds minder ruimte. Wat is de betekenis van de natuur? Zijn we van haar vervreemd?

Artikelnummer: W30794

Samenleven - over mens, natuur en toekomst

Met deze planeet zullen we het toch echt moeten doen' stelt André Kuipers die als een van de weinige Nederlanders de aarde vanuit de ruimte heeft kunnen zien. We zijn echter niet alleen op deze planeet. We delen haar met talloze andere levensvormen waarmee we niet altijd even gemakkelijk samenleven.

Onze relatie met de natuur is complex. We houden van haar schoonheid en gebruiken haar producten. Tegelijkertijd laten we haar steeds minder ruimte.

Wat is de betekenis van de natuur? Zijn we van de natuur vervreemd? Wat is nodig voor een duurzame toekomst? In de door Mark Verkerk en Babeth VanLoo geregisseerde film 'SamenLeven, Dialoog met de natuur' spreekt ecoloog en filosoof Matthijs Schouten over zulke vragen met de bioloog Frans Vera, de journaliste Tracy Metz, de fotografen Frans Lanting en Sacha de Boer, de filosoof Bas Haring, kosmonaut André Kuipers en de oprichtster van het NatuurCollege Prinses Irene. Hij doet dit in de Oostvaardersplassen, een jong natuurgebied dat in de Zuidelijke Flevopolder ontstond op de voormalige bodem van de Zuiderzee. Dit is een van de meest bekende maar ook meest omstreden natuurterreinen in Nederland. Het roept zelf al allerlei vragen op. Door velen wordt het bejubeld als een nieuwe Nederlandse wildernis. Anderen beschouwen het als een door de mens gemaakte dierentuin.

De film 'SamenLeven, Dialoog met de natuur' biedt fragmenten uit de gesprekken tussen Matthijs Schouten en zijn gasten. Dit boek geeft de gesprekken, waarin een rijk scala aan thema's de revue passeert, min of meer volledig weer. Door de directheid en de openhartigheid van de gesprekken is het een boek geworden over passie en gedrevenheid, over verwondering en mededogen, over liefde voor het leven.

Dit boek vormt, samen met voornoemde film, onderdeel van het mediaproject De Nieuwe Wildernis waar ook het educatief pakket voor het basisonderwijs, 'De Nieuwe Wildernis in de klas', deel van uitmaakt.

Specificaties

  • Auteur: Matthijs Schouten
  • Uitgever: Publishing en sales services
  • ISBN: 9789082060270
  • Bindwijze: Paperback
  • Afmetingen: 14,0 x 20,0 x 1,3 cm
  • Gewicht: 215 gram
  • Aantal Pagina's: 144
  • Genre: Informatief vanaf 12 jaar
0 sterren op basis van 0 beoordelingen