Poster: De tuin in de zomer

Een prachtige tekening gemaakt door Jan Wartena met als thema 'de tuin in de zomer'. Een mooie aanwinst voor het klaslokaal of op een mooie plek in huis. Met het A2 formaat een prachtige poster om aan de muur te hebben hangen.

Lees meer...
Artikelnummer: W30038

Poster: De tuin in de zomer

Een prachtige tekening gemaakt door Jan Wartena met als thema 'de tuin in de zomer'. Een mooie aanwinst voor het klaslokaal of op een mooie plek in huis. Een prachtige poster om aan de muur te hebben hangen. Formaat 60 x 73 cm

De tekeningen zijn gemaakt door elementen uit verschillende, bestaande tuinen samen te voegen. Hagen en snoeisels uit de formele tuincultuur van oude buitenplaatsen gaan samen met de Engelse landschapstijl en met moderne opvattingen waar steeds meer vrijheid (natuur) een rol speelt. Oorspronkelijk was de tuin een plek die beschermd moest worden tegen de ‘wilde’ natuur. Het woord ‘tuin’ betekent letterlijk ‘gevlochten omheining’. Daarbinnen lagen de perken, van elkaar gescheiden door een net van paden. Alles was geordend. Alleen door de mens gekozen planten mochten er groeien. Al het andere was onkruid of ongedierte en moest verwijderd worden.

Tegenwoordig gaan we daar wat meer ontspannen mee om. We willen graag vlinders en vogels in de tuin, liefst ook een egeltje. Sommige wilde planten die er nooit in mochten, zijn nu welkom, althans bij de echte liefhebbers. (Andoorn-soorten, Vingerhoedskruid). Deze weelderigheid is ook terug te zien in de posters.

Spaar ze allemaal!

Er zijn vijf verschillende posters te koop, allemaal getekend door Jan Wartena.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen