Cursus wilde planten

De Plantencursus is een IVN-cursus van enkele bijeenkomsten die meestal in het voorjaar wordt gegeven. Samen met IVN- en KNNV-plantendocenten is een informatief en aantrekkelijk cursusboek voor deze cursus gemaakt.

• Bestel 5 voor €7,50 per stuk en bespaar 40%
  • Bestel 10 voor €6,00 per stuk en bespaar 52%

De Plantencursus is een korte IVN-cursus van enkele bijeenkomsten die meestal in het voorjaar wordt gegeven. Samen met IVN- en KNNV-plantendocenten is een informatief en aantrekkelijk cursusboek voor deze cursus gemaakt.

De cursist leest in het boek Cursus Wilde planten de basis over bouw en verspreiding van planten, en krijgt uitleg over het determineren van planten.

Het cursusboek heeft de volgende hoofdstukken:

1 Wat is een wilde plant?
2 Wilde planten in Nederland
3 De bouw van een plant
4 Determinatiekenmerken
5 De indeling van het plantenrijk
6 Werken met een flora

Zowel de Heukels’ Flora van Nederland van Ruud van der Meijden als de Veldgids Nederlandse flora van Henk Eggelte worden behandeld, dus het maakt niet uit met welke flora je in jouw cursus werkt. Alles wordt helder uitgelegd en verduidelijkt met botanische illustraties en foto’s van inheemse planten. Er is ook aandacht voor handige apps zoals Plantifier en PlantNet.

De docent kan voor elke les een of twee hoofdstukken van het boek als huiswerk opgeven. Zo hoeft er tijdens de les minder tijd besteed te worden aan de basis en blijft er meer tijd over om te oefenen met het determineren, om naar buiten te gaan of om dieper in te gaan op bepaalde onderwerpen. Het boek geeft de docenten daarnaast houvast voor de opbouw en de inhoud van de cursus.

Voor IVN leden:

Op Ons IVN (ons.ivn.nl) vind je in het menu Vereniging > Cursussen > Cursus Wilde planten begeleidend materiaal voor docenten.