Paddenstoelen cursusboek IVN

De Paddenstoelencursus is een korte IVN-cursus van enkele lessen die meestal in oktober wordt gegeven. Er is nu landelijk cursusmateriaal voor deze cursus. Samen met IVN-paddenstoelendocenten is een beknopt en aantrekkelijk cursusboekje gemaakt.

€20,85 Incl. btw
Aantal: 221

Het boekje behandelt de volgende onderwerpen:

1. De paddenstoel - Bouw, groei, voortplanting en indeling van paddenstoelen.
  2. Het ecosysteem - De plaats van de paddenstoel in het ecosysteem en zijn rol in de natuur.
  3. De mens - Oude gebruiken rond de paddenstoel en de veelzijdige toepassingen ervan.

De cursist leert de basis over paddenstoelen en oefent de stof met korte quizzen en vragen, waardoor de informatie goed blijft hangen. De docent kan voor elke les een deel van het boekje als huiswerk opgeven. Zo hoeft er tijdens de les minder tijd besteed te worden aan de basis en blijft er meer tijd over om te oefenen met het determineren, om naar buiten te gaan of om dieper in te gaan op bepaalde onderwerpen. Het boekje geeft de docenten daarnaast houvast voor de opbouw en de inhoud van de cursus.

IVN-afdelingen bestellen Cursus Paddenstoelen (28 pagina’s, softcover) voor de gereduceerde prijs van € 12,50 per stuk (excl. verzendkosten) door gebruik te maken van de kortingscode voor afdelingen. Deze kortingscode is te vinden op Ons IVN (ons.ivn.nl) in het menu Vereniging > Cursussen > Cursus Paddenstoelen. Daar staat ook begeleidend materiaal voor docenten