Pieterpad 2

Het Pieterpad is een 492 kilometer Lange Afstand Wandelpad dat loopt tussen Pieterburen de Sint-Pietersberg bij Maastricht. Het is het bekendste LAW-pad van Nederland.

Lees meer...
Artikelnummer: W30520

Het Pieterpad  

Het Pieterpad is een 492 kilometer Lange Afstand Wandelpad dat loopt tussen Pieterburen de Sint-Pietersberg bij Maastricht. Het is het bekendste LAW-pad van Nederland. De route loopt langs Limburgse heuvels, door Overijsselse landerijen en door Drentse velden. Langs de route zijn volop overnachtingsmogelijkheden. Je kunt dus een dag, een weekend of in een keer het Pieterpad lopen.

Het Pieterpad biedt een wandeling door een cultuurlandschap waar eeuwen geschiedenis is samengepakt in een oogopslag; waar het zeer de moeite waard is om rond te kijken. Te voet krijg je een indruk van Nederland waarvan je nooit had gedacht dat het zo mooi zou zijn. En dit allemaal binnen bereik met het openbaar vervoer.

Deel 2 Pieterburen - Sint Pietersberg

Het Pieterpad is de bekendste wandelroute van Nederland en is bijna 500 km lang. Dit tweede deel van de route Pieterburen - Sint Pietersberg loopt 257 km van Vorden in de Achterhoek naar Maastricht. Na het nuchtere Noorden ontdek je nu het Bourgondische Zuiden. Je komt langs Kasteel Vorden, Hoog Elten, de Duivelsberg, de Mookerheide, het Maasheggen-landschap, de steilrand van Nederland en in het Krijtland. Zwervend langs kapelletjes en knuppelpaden, hofboerderijen en beekpaden eindigt de route nu op het hoogste balkon van Nederland. Dit uitkijkplatform in de ENCI-groeve, midden in nieuwe natuur, kan dan het startpunt zijn voor nieuwe tochten, mogelijk helemaal naar Marseille.

Dit is een routegids met duidelijke topografische kaarten (1 cm = 250m), routebeschrijvingen in beide richtingen, vele kijkpunten en achtergrondinformatie waardoor je het landschap leert te lezen. Op de bijbehorende site www.pieterpad.nl vind je horeca-adressen, actuele routeinformatie en veel meer om je wandeling tot een succes te maken.

Specificaties 

  • Auteur: Maarten Goorhuis, Wim van der Ende, Kees Volkers
  • SKU: 9789491142086
  • Verschenen: September 2016
  • Druk: 9edruk
  • Productvorm: Zachte kaft
  • Taal: Nederlands
  • Uitgever: Nivon
  • Aantal pagina's: 1960 sterren op basis van 0 beoordelingen