Pieterpad 1

Het Pieterpad is een 492 kilometer Lange Afstand Wandelpad dat loopt tussen Pieterburen de Sint-Pietersberg bij Maastricht. Het is het bekendste LAW-pad van Nederland.

Lees meer...
Artikelnummer: W30519

Het Pieterpad 

Het Pieterpad is een 492 kilometer Lange Afstand Wandelpad dat loopt tussen Pieterburen de Sint-Pietersberg bij Maastricht. Het is het bekendste LAW-pad van Nederland. De route loopt langs Limburgse heuvels, door Overijsselse landerijen en door Drentse velden. Langs de route zijn volop overnachtingsmogelijkheden. Je kunt dus een dag, een weekend of in een keer het Pieterpad lopen.

Het Pieterpad biedt een wandeling door een cultuurlandschap waar eeuwen geschiedenis is samengepakt in een oogopslag; waar het zeer de moeite waard is om rond te kijken. Te voet krijg je een indruk van Nederland waarvan je nooit had gedacht dat het zo mooi zou zijn. En dit allemaal binnen bereik met het openbaar vervoer.

Deel 1 Pieterburen - Sint Pietersberg 

Het noordelijk deel van de bekendste wandelroute van Nederland die van Pieterburen in het uiterste Noorden naar het uiterste zuiden op de Sint Pietersberg loopt. U loopt 236km langs Wierden en Borgen, door de stad Groningen, over de Hondsrug via Veenkoloniën naar het Vechtdal, de Sallandse Heuvelrug en de Achterhoek. Een rijke variatie aan boerenlandschappen afgewisseld met de mooiste natuur van ons land.

Deze route is in het veld te herkennen aan de rood-witmarkering. De wandelgids geeft een gedetailleerde routebeschrijving, ingetekende wandelkaarten en een schat aan achtergrondinformatie met prachtige foto's van Wim van der Ende. Op www.pieterpad.nl staat actuele informatie en overnachtingsadressen waarmee de wandelgids goed voorbereid op pad kan gaan.

Specificaties 

  • Auteur: Maarten Goorhuis, Wim van der Ende, Kees Volkers
  • ISBN: 9789491142055
  • Verschenen:November 2014
  • Druk: 9edruk
  • Productvorm: Zachte kaft
  • Taal: Nederlands
  • Uitgever: Nivon
  • Aantal pagina's: 192
0 sterren op basis van 0 beoordelingen