Natuur doet je goed

Iedereen knapt op van een wandeling in de natuur. Voor mensen met dementie is dat niet anders. Toch komen de meeste mensen met dementie weinig in de natuur, op de eerste plaats omdat ze vaak afhankelijk zijn van iemand die ze wil begeleiden.

Lees meer...
Artikelnummer: W30653

Natuur doet je goed (ook mensen met dementie) 

Iedereen knapt op van een wandeling in de natuur. Voor mensen met dementie is dat niet anders. Toch komen de meeste mensen met dementie weinig in de natuur, op de eerste plaats omdat ze vaak afhankelijk zijn van iemand die ze wil begeleiden. Hoe bereik je nu dat de heilzame werking van de natuur ook ten goede komt aan mensen met dementie?

In het boekje 'Natuur doet je goed' staan een 23-tal activiteiten beschreven. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een natuurschilderij of onderzoek de natuur door met een loep aandachtig te kijken. Een bloem, een blad, zelfs je eigen hand: gewone dingen zien er ineens heel
bijzonder uit.

Rugzakje en training

Er wordt daarnaast ook een rugzakje verkocht om natuurbeleving te stimuleren. In dit rugzakje zitten alle materialen om deze beleving te stimuleren. Denk bijvoorbeeld aan een spiegel, een loep, een fotolijst, zoekkaarten en edelsteentjes. Het gebruik van deze materialen wordt in het boekje 'Natuur doet je goed' toegelicht.

Ook is er een training beschikbaar voor geïnteresseerden. Kijk voor meer informatie op deze website. 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen