Buitenkalender

Buitenkalender

Artikelnummer: W90801

Buitenkalender

Wat valt er deze maand te ontdekken in de natuur op het schoolplein? Waar moet je op letten als je het plein onderhoud? En wat kun je met de hele klas doen op het plein? De buitenkalender staat biedt iedere maand een praktisch overzicht met doe-tips, tips over onderhoud, en natuurontdekkingen. Ontdek bijvoorbeeld in april de pluizende paardenbloemen en dat dit de perfecte tijd is om te zaaien en planten! 

Schoolpleinen

Schoolpleinen worden steeds groener, er komt steeds meer natuur tussen onze gebouwen en straten. Dat is goed voor ons als mensen, maar zeker ook voor de natuur! Er is meer plek voor planten en dieren, en voor kinderen is er van alles te ontdekken. Waar kun je op letten? Wat doet de natuur in een bepaald seizoen? Dat ontdek je met de IVN buitenkalender.

Onderhoud

Zo'n groen plein brengt natuurlijk onderhoud met zich mee. Veel klussen kun je samen met de klas doen. In de Buitenkalender vind je tips over beheer en onderhoud van het plein. Wat moet je niet vergeten deze maand, waar moet je nu echt mee aan de slag, wat is leuk om samen met de klas te doen? Jullie belangrijkste klussen kun je op de kalender invullen.

De Buitenkalender is ideaal voor een groen schoolplein en sluit mooi aan bij bijvoorbeeld de leskist 'Natuur op het Schoolplein' en de Nationale Buitenlesdag, maar is ook zeker geschikt voor schoolpleinen die nog niet zo groen zijn maar juist wel de ambitie hebben om groener te worden. Zo staan er in de buitenkalender tips over het aanleggen van een kruidentuin en het meedoen aan bijvoorbeeld de Nationale Boomfeestdag en NL Doet.

De voorraad is beperkt: OP = OP!

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen