Braakballenpluisset

Met deze handige set kun je direct aan de slag met het uitpluizen van braakballen.

Lees meer...
Artikelnummer: W40318

Braakballen pluisset

Met deze handige braakballen pluisset kun je direct aan de slag met het uitpluizen van braakballen. In het pakket zitten prepareernaalden en pincetten waarmee de braakbal voorzichtig open gemaakt kan worden. Met de mesjes is het mogelijk stukjes door te snijden of los te maken. De set wordt geleverd in een stevig RVS doosje en bevat een gratis braakballenpluiskaart over botjes uit braakballen.

Met de geplastificeerde braakballenpluiskaart wordt het pluizen en determineren van de botjes en schedels in braakballen een stuk makkelijker. Op de kaart zijn botjes en schedels van muizen en vogels te herkennen. Deze geplastificeerde zoekkaart is in het zwart-wit en aan beide zijden bedrukt.

Deze set bevat:

  • Roestvrijstalen instrumentendoosje
  • 5 pincetten met spitse punt 130mm
  • 10 prepareernaalden
  • 5 mesjes

Tips voor het uitpluizen

Gebruik voor het pluizen een pincet en prepareernaald om de braakbal voorzichtig uit elkaar te trekken. Met het mesje kun je voorzichtig lang de botjes schrapen om deze schoon te maken. De botjes en schedeltjes kun je op een zwart of wit papier plakken. Met een steelloep kun je het botje of schedeltje vergroten, waardoor het determineren nog gemakkelijker gaat. Vergeet na het pluizen niet om goed je handen te wassen.

Hoe kom je aan een braakbal?

Braakballen kunnen worden gevonden op verschillende plekken. Denk bijvoorbeeld aan een bos waar bosuilen wonen of rondom sparren- of dennenbomen waar ransuilen zich vaak in schuilhouden. Ook op de boerderij zijn soms braakballen te vinden. Sommige boeren hangen een uilenkast in de schuur op om kerkuilen aan te trekken die vervolgens muizen rondom de boerderij wegvangen. In de uilenkast zijn dan vaak uilenballen te vinden.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen