Blinddoek

Door het gebruik van een blinddoek worden verschillende zintuigen gestimuleerd: door het zintuig 'ogen' uit te schakelen, worden de zintuigen horen, voelen en ruiken gestimuleerd.

Artikelnummer: W20215

Blinddoek

Door het gebruik van een blinddoek worden verschillende zintuigen gestimuleerd: door het zintuig 'ogen' uit te schakelen, worden de zintuigen horen, voelen en ruiken gestimuleerd. De blindoek is groen.

Speltip 1: Raad de boom

Een leuk spel waarbij een blinddoek wordt gebruikt, is 'Raad de boom'. Een persoon draagt de blinddoek en de andere persoon leidt deze naar een boom toe. Maak het degene met de blinddoek op niet te makkelijk, draai deze dus een paar keer voorzichtig in de rondte en begeleid deze vervolgens naar een boom naar keuze. Laat degene met de blinddoek goed aan de boom voelen, waarna je deze weer wegleidt van de boom. Lukt het degene met de blinddoek om de juiste boom op gevoel terug te vinden wanneer de blinddoek wordt afgedaan?

Speltip 2: Wat hoor jij?

Een ander leuk spel, waarbij met name het gehoor wordt gestimuleerd, is 'Wat hoor jij?'. Neem plaats op een grasveldje of ergens in een bos tussen de bomen. Iedereen of desgewenst enkele personen doen een blinddoek op en gaan aandachtig luisteren naar de geluiden in het bos, waarna ze deze omschrijven. Een andere optie is het nabotsen van dierengeluiden uit verschillende hoeken van het bos of grasveld, waarna degene met de blinddoek het geluid moet raden en aanwijzen waar het vandaan kwam.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen