Tekenkaart met loepje

Voor iedereen die regelmatig in de natuur komt is de tekenkaart (met loepje) een onmisbaar attribuut. Een in de huid vastgehechte teek kan met behulp van de tekenkaart verwijderd worden. Gemakkelijk mee te nemen in de portemonnee of borstzak.

Lees meer...
Artikelnummer: W20257A

Tekenkaart met loepje

De tekenkaart is een handig hulpmiddel voor het verwijderen van alle formaten teken. Voor iedereen die regelmatig in de natuur komt is dit hulpmiddel een onmisbaar attribuut. Door het bankpasformaat is de kaart gemakkelijk mee te nemen in de portemonnee of kaarthouder. De kaart is daarnaast voorzien van een loepje om de teek of een ander object te vergroten.

Op de achterkant van de kaart staat een korte instructie over hoe een teek het beste verwijderd kan worden. Daarnaast is het mogelijk om de teek op te meten met behulp van de liniaal.

Handig om te weten

Normaal gesproken begint de tekenperiode in de loop van maart te stijgen. In de periode april tot en met september worden de meeste aantallen teken waargenomen. Het voorjaar is hierin de piekperiode.

Wanneer u bent gebeten door een teek, houdt de plek van de beet dan goed in de gaten. Ontstaat er een rode kring of vertrouwd u het niet helemaal, neem dan contact op met de huisarts.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen