Laat jouw tuin zoemen

• Bestel 5 voor €7,50 per stuk en bespaar 40%
Cursus ‘Laat jouw tuin zoemen’
In de korte cursus ‘Laat jouw tuin zoemen’ leren tuineigenaren hoe ze hun tuin bijvriendelijk kunnen inrichten en onderhouden. De cursus kan door IVN-afdelingen en andere vrijwilligersgroepen gegeven worden. Het is een cursus van twee bijeenkomsten en optioneel een excursie. De cursus is ontwikkeld in het kader van het project Nederland Zoemt.

Voor docenten
Voor docenten die de cursus geven is voor elke les een lesplan en een presentatie beschikbaar. Deze zijn gratis te downloaden van OnsIVN en op de IVN-website met de link: https://www.ivn.nl/cursus-laat-jouw-tuin-zoemen-geven

Cursusreader
De reader telt 34 pagina’s en is fullcolor uitgevoerd. De inhoudsopgave van de reader is:

1. Wilde bijen in Nederland
1.1 Bijen en hun verwanten
1.2 Vegetarische wespen
1.3 Bijen in soorten en maten
2. Belang van bijenbescherming
2.1 Wilde bijen hebben het moeilijk
2.2 Belang voor natuur en voedselvoorziening
3. Wat hebben bijen nodig?
3.1 Nestel- en schuilplekken
3.2 Voedsel