IVN Binnenbos

Wil jij het klaslokaal vergroenen? Ga aan de slag met het BinnenBospakket voor jouw klas of hele school! Dit pakket is geschikt voor een klas van maximaal 36 leerlingen.

Artikelnummer: W40360

IVN Binnenbos

Met een BinnenBos zet je het leslokaal vol met duurzaam gekweekte kamerplanten. Het BinnenBos is speciaal ontwikkeld voor groep 5 en 6 van het basisonderwijs. De leerlingen planten het bos zelf aan, verzorgen de planten en leren stekjes op te kweken. Zo maak je stek voor stek de school groener!

Waarom een BinnenBos?

Een groen klaslokaal is goed voor het leerklimaat van kinderen. Planten zorgen namelijk voor een betere concentratie én een hogere waardering voor het klaslokaal. Niet onbelangrijk, omdat kinderen gemiddeld 40 procent van hun tijd in een klaslokaal doorbrengen. Bovendien is aanleggen van een BinnenBos, een groene leerplek in de klas, erg leuk en leerzaam.

Hoe werkt het?

Elke leerling krijgt een persoonlijke kamerplant om te verzorgen. Scholen ontvangen materiaal voor het verzorgen en stekken van planten, zoals aarde en potjes. Verder krijgen leerkrachten toegang tot een e-learning met drie uitgewerkte lessen en praktische filmpjes. Met dit toegankelijke lespakket helpt IVN leerkrachten om het BinnenBos op een leuke manier in te zetten bij lessen die aansluiten bij diverse kerndoelen.

Belangrijke informatie over e-learning en leverdatum

De e-learning wordt per e-mail verzonden naar het e-mailadres dat is gebruikt bij het plaatsen van de bestelling. Let er dus op dat er een e-mailadres wordt gebruikt van degene die ook met het binnenbos gaat werken.

De levering van het volledige pakket vindt plaats in medio september 2024. Let op! Dit is een groot pakket. De planten zijn sterk en kunnen wel een paar dagen ingepakt blijven, maar hebben uiteindelijk natuurlijk wel water en licht nodig. Laat ze niet te lang ingepakt zitten. Wij sturen je 2 weken vooraf alvast de inlog naar de e-learning BinnenBos (online leerkrachtenhandleiding), zodat je de lessen voor de leerlingen alvast kan voorbereiden. Voor vragen kun je contact opnemen met Ian Mostert, [email protected]

Wat levert het op?

 • Een beter leerklimaat. Onderzoek bewijst: kijken naar groen herstelt de aandacht. Ook absorberen planten geluid. Minder geluidshinder zorgt voor betere concentratie in de klas.
 • Leerlingen leren planten herkennen en verzorgen (kerndoel 40 en 41). Door het verzorgen van een eigen plant bouwen ze spelenderwijs een band op met de natuur.
 • Een leuker leslokaal. Leerlingen tonen meer waardering voor een leslokaal met planten.
 • Een klas vol enthousiaste BinnenBos-wachters!
 • Vergroening voor de hele school. Door te stekken en leerlingen hun kennis te laten delen, vergroen je vanuit een BinnenBos de hele school.

Wat zit er allemaal in het IVN BinnenBos-pakket?

Een duurzaam gekweekt plantenpakket met:

 • 36 planten voor de leerlingen.
 • 2 graslelies in een grote hangpot, met minimaal 20 stekjes per plant.
 • 5 kamerplanten in vrolijke keramieke potten om de lerarenkamer mee in te richten.
 • Aarde en 36 potjes voor de stekjes.

Daarnaast ontvang je:

 • Een educatief pakket (e-learning) met: drie uitgewerkte lessen, achtergrondinformatie en praktische filmpjes.
 • BinnenBos-wachter diplomas voor elke leerling.
0 sterren op basis van 0 beoordelingen