5 Zaadbommen - Vergeet me nietjes

5 Zaadbommen in zakje: Vergeetmenietjesmix, een mooi klein blauw bloemetje met een geel hartje, dat zijn de Vergeet-me-nietjes.

Lees meer...
€7,50
Incl. btw
Levertijd: 1 -2 weken
Artikelnummer: W80745

5 Zaadbommen in zakje: Vergeetmenietjesmix

Een klein blauw bloemetje met een geel hartje, dat zijn de Vergeet-me-nietjes. Doordat de bloemetjes zo klein zijn en normaal gesproken moeilijk vindbaar in een volle tuin heten ze Vergeet-me-nietjes. Maar als je ze hebt gezien vergeet je dit mooie bloemetje zeker niet meer.

Gooi de zaadbommetjes op een kaal stukje grond. Doe dit alleen niet in een natuurgebied. Maar bijvoorbeeld in je tuin. Wacht op een regenbui (of sproei met een gieter). Om een succesvolle bloei te garanderen zijn een aantal zaken van belang, namelijk:

1. Verwijderen aanwezige begroeiing Voordat je gaat zaaien, is het verstandig om eerst de aanwezige begroeiing weg te halen. Wilt je bijvoorbeeld een kleurrijke bloemenweide op de plek waar nu een groen grasmat ligt, dan moet je eerst het gras weghalen. Het lukraak uitstrooien van zaden of een zadenmengsel over een bestaande vegetatie heeft namelijk weinig zin, omdat de zaden worden verdrongen door de reeds aanwezige vegetatie.

2. Grond zoveel mogelijk met rust laten Wij raden aan, naast het wegnemen van de zoden, de grond zoveel mogelijk met rust te laten. Wanneer je de bodem zo min mogelijk stoort, voorkom je dat onkruidzaden en voedingsstoffen uit de ondergrond geactiveerd worden.

5 stuks in een mooi katoenen (geschenk)zakje.

Extra informatie

  • Gewicht100 g
  • Mix: Vergeetmenietjesmix
  • Zaaitijd: juli, augustus en september
  • Bloeitijd: april, mei, juni
  • Aarde en zaadjes zijn biologisch
  • Inheemse bloemsoorten
0 sterren op basis van 0 beoordelingen