Zaadbom vergeet-met-nietje

Zaadbom Vergeet-me-nietje

Lees meer...
Artikelnummer: W80744A

Vergeet me niet!

Wat is er mooier een dierbaar iemand een vergeet-me-nietjesmix aan zaadbommen te schenken. Er zijn zoveel mooie momenten te bedenken om iemand vergeet-me-nietjes te geven! Want ze zijn niet alleen mooi, de betekenis is natuurlijk ook meer dan mooi!

Een heel mooi klein blauw bloemetje met een geel hartje, dat zijn de Vergeet-me-nietjes. Doordat de bloemetjes zo klein zijn en normaal gesproken moeilijk vindbaar in een volle tuin heten ze Vergeet-me-nietjes. Maar als je ze hebt gezien vergeet je dit mooie bloemetje zeker niet meer.

Het vergeet-me-nietje wat in deze zaadbom zit, dankt zijn naam aan een ridder uit de Middeleeuwen die eens met zijn geliefde langs een rivier ging wandelen. Bij het plukken van een bosje bloemen viel hij door het gewicht van zijn harnas in het water. Terwijl hij verdronk gooide hij het bosje bloemen naar zijn geliefde en riep Vergeet mij niet. Deze bloem staat dus naast tragiek toch zeker ook voor romantiek en werd vroeger vaak door vrouwen gedragen als teken van trouw en oneindige liefde.

De Latijnse naam is: Myosotis De naam Myosotis komt van het Grieks en betekent muis-oortje (mus + otis). Het bloemetje voelt dan ook een beetje zacht en harig als een muizen oortje.

Kleur: Vergeetmenietjesblauw Ja je leest het goed, de kleur is vergeetmenietjesblauw. De kleur van het vergeet me nietje is zo speciaal bevonden dat het zelfs een officiële kleurnaam heeft gekregen.

Extra informatie

Gewicht15 g MixVergeetmenietjesmix Zaaitijdaugustus, juli, september Bloeitijdapril, juni, mei Aantal in verpakking1 stuk

0 sterren op basis van 0 beoordelingen