Sharing Nature

In het boek 'Sharing Nature', door Joseph Cornell, staan spelvormen voor natuurbewustzijn (voor kinderen). Het boek bevat maar liefst 77 spelvormen voor in en met natuur. Een praktisch handboek voor onder meer ouders, leerkrachten, natuurliefhebbers, n…

Lees meer...
€32,50
Incl. btw
Levertijd: 1 -2 weken
Artikelnummer: W30770

Sharing Nature 

Wanneer kinderen persoonlijk ervaring opdoen met de natuur ontstaat er meer individuele waardering voor de natuur. Ze ontdekken wat de natuur hen te bieden heeft en zullen er dan ook beter voor zorgen. Dit eenvoudige doch zeer effectieve concept vormt de basis van Sharing Nature®, waarmee Joseph Cornell sinds de introductie in 1979 wereldwijd voor een ware revolutie in de natuureducatie heeft gezorgd. De beroemde natuurconservator Sir Peter Scott noemde Sharing Nature zelfs van wezenlijk belang voor het voortbestaan van de planeet.

De basis voor Sharing Nature vormt de leermethode Flow Learning™. Cornell deelde zijn methode in vier fasen in:

1. stimuleer enthousiasme
2. concentreer de aandacht
3. direct ervaren
4. deel inspiratie.  

In de eerste fase gaat het om speelsheid en alertheid, in de tweede om ontvankelijkheid, in de derde om opgaan in de ervaring en in de vierde om verheldering en verdieping van de ervaring. Naast een uitgebreide uitleg van deze leermethode bevat dit boek per fase spelvormen voor zowel kleine als grotere groepen. Door de spelvormen leren de kinderen op een creatieve manier van de natuur. Ze krijgen het gevoel deel uit te maken van de natuur, hebben plezier en ervaren innerlijke kalmte.

Dit boek is een inspirerend en praktisch handboek voor onder meer ouders, leerkrachten, natuurliefhebbers, natuurorganisaties en begeleiders. De 77 spelvormen zijn geschikt voor kinderen van 4 tot 100 jaar.

Specificaties 

  • Auteur: Joseph Cornell
  • ISBN: 9789491557040
  • Pagina's: 208
  • Leeftijd: Dit boek is geschikt voor kinderen vanaf 3 á 4 jaar t/m volwassenen. De spelvormen zijn goed te gebruiken in natuur- en milieueducatie, in het onderwijs, in het gezin, in natuurcoaching/ wandelcoaching, etc.

 

0 sterren op basis van 0 beoordelingen