Ons mooie voedselboek

Van broodje aap tot zoete zomerkoninkjes. Welke reis legt een banaan af naar jouw fruitschaal? Hoe wordt van melk yoghurt gemaakt? En waarom is volkorenbrood zo gezond? De antwoorden vind je in 'Ons Mooie Voedselboek'.

Lees meer...
€19,95
Incl. btw
Levertijd: 1 week
Artikelnummer: W30756

Ons mooie voedselboek

Van broodje aap tot zoete zomerkoninkjes. Welke reis legt een banaan af naar jouw fruitschaal? Hoe wordt van melk yoghurt gemaakt? En waarom is volkorenbrood zo gezond? De antwoorden vind je in 'Ons Mooie Voedselboek'. Een informatief en creatief kinderboek over voedsel. Boordevol interessante weetjes over ons dagelijks eten en leuke doe-dingen zoals bakken, kweken en koken...

In 'Ons Mooie Voedselboek' nemen Pepijn en zijn hondje Pepper je mee om samen boodschappen te doen. Ze maken een avontuurlijke reis langs kassen vol sappige aardbeien, tropische bananenplantages en velden vol boerenkool. Ze nemen zelfs een kijkje onder de grond om te zien hoe aardappels groeien. Aan het eind van het boek weet jij precies wat er met je eten gebeurt voordat het op je bord ligt.

Eerlijk over voedsel. Dat is 'Ons Mooie Voedselboek': een kijk-, lees- en doeboek voor kinderen vanaf 8 jaar, voor thuis of in de klas. Het staat vol interessante weetjes over ons dagelijks eten, hoe en door wie het gemaakt wordt en wat er gezond aan is.

'Ons Mooie Voedselboek' daagt kinderen uit om na te denken over wat er op hun bord ligt, en er zelf mee aan de slag te gaan: aardbeien kweken, frozen yoghurt maken, pannenkoeken bakken of een lampje laten branden op pieperpower.

Over de makers

Voedingskundige Lisette de Jong is wetenschapsjournalist. Ze schrijft over gezond en lekker eten, duurzame technologie en andere dingen die de wereld mooier maken.

Bakkersdochter Ria de Jong is allround tekstschrijver en (eind)redacteur. Schrijft helder, toegankelijk en met plezier over allerlei onderwerpen, voor grote mensen en kinderen.

Wil je aan de slag met kinderen over voeding dan is 'Ons mooie voedselboek' een aanrader!

Specificaties

  • Bindwijze: Hardcover
  • Druk: 1
  • Verschijningsdatum: september 2016
  • Aantal pagina's: 48 pagina's
  • Aanbevolen leeftijd: 8 - 12 jaar
  • Auteur: Lisette de Jong Ria de Jong
  • Illustrator: Jenny Lindhout
  • Uitgever: KNNV Uitgeverij
  • ISBN: 9789050115834
0 sterren op basis van 0 beoordelingen