Laat jouw buurt zoemen

• Bestel 5 voor €7,50 per stuk en bespaar 40%
Cursus ‘Laat jouw buurt zoemen’
In de korte cursus ‘Laat jouw buurt zoemen’ leren vrijwilligers hoe ze hun buurt bijvriendelijk kunnen maken samen met andere vrijwilligers en de gemeente. De cursus kan door IVN-afdelingen en andere vrijwilligersgroepen gegeven worden. Het is een cursus van drie bijeenkomsten en optioneel een excursie. De cursus is ontwikkeld in het kader van het project Nederland Zoemt.

Voor docenten
Voor docenten die de cursus geven is voor elke les een lesplan en een presentatie beschikbaar. Deze zijn gratis te downloaden van OnsIVN en op de IVN-website met de link: https://www.ivn.nl/cursus-laat-jouw-buurt-zoemen-geven

Cursusreader
De reader telt 48 pagina’s en is fullcolor uitgevoerd. De inhoudsopgave van de reader is:

1. Wilde bijen in Nederland
1.1 Bijen en hun verwanten
1.2 Vegetarische wespen
1.3 Bijen in soorten en maten
2. Belang van bijenbescherming
2.1 Wilde bijen hebben het moeilijk
2.2 Belang voor natuur en voedselvoorziening
3. Wat hebben bijen nodig?
3.1 Nestel- en schuilplekken
3.2 Voedsel