Het bijenboek

Het bijenboek: tijd voor bij-les!

HET BIJENBOEK: TIJD VOOR BIJ-LES!
Er zijn al 100 miljoen jaar bijen op de planeet aarde. Dat is langer dan er mensen zijn. Bijen en insecten zijn ontzettend belangrijk voor deze planeet, omdat ze helpen de planten te bestuiven. Maar veel bijen verdwijnen. Dit boek legt uit waarom dat een probleem is, en wat jij er aan kan doen!

LEER ALLES OVER BIJEN. Welke verschillende soorten zijn er? Waar komt honing vandaan? Hoe praten bijen met elkaar? En, het allerbelangrijkste, waarom moeten wij de bijen helpen? Ook jij kan helpen: maak een bijenhotel, plant een zonnebloem, en maak je tuin helemaal bij-vriendelijk.

EEN BIJ-ZONDER BOEK OVER BIJEN
EEN INFORMATIEF BIJENBOEK VOOR KINDEREN VANAF 5 JAAR
DE BIJ IS EEN HOT TOPIC
GENOMINEERD VOOR DE JUNIOR DESIGN AWARD 2018 (UK)

Dit boek is gemaakt IN SAMENWERKING MET BIJENAMBASSADEURS zoals Nederland Zoemt, Natuurmonumenten, de Bijenstichting, Bee Deals, Bij en Landschap, Bijen & Zo, De Nederlandse Bijenhouders Vereniging, BioNext & Food4bees.
VAN DE OPBRENGST GAAT 1 EURO PER BOEK NAAR NEDERLAND ZOEMT.

CHARLOTTE MILNER doet wat ze het liefste doet: boeken maken met speelse tekeningen om jonge lezers iets bij te brengen. Toen ze begon met haar onderzoek naar bijen, raakte Charlotte gefascineerd door hun wereld van honing maken en de bijendans dansen. Daar moest ze toch echt een boek over maken! Ze had daarmee niet alleen een excuus om bijen in een tutu te tekenen, maar kom ook vertellen hoe belangrijk bijen zijn. Charlotte studeerde illustratie technieken aan Kingston University. Daar ontdekte ze dat prentenboeken een uitstekende manier zijn om belangrijke onderwerpen tot leven te brengen. Charlotte werkt bij uitgeverij Dorling Kindersley in London.

ISBN 978 90 5956 901 0