Goot

Met behulp van de goot en de bijpassende grondboor kan een profiel van de bodem gemaakt worden. Hierdoor zijn de diverse lagen (inspoelingslaag, uitspoelingslaag, moedermateriaal) goed te zien. Een leerzame opdracht voor (basisschool)leerlingen.

Lees meer...
€9,95
Incl. btw
Levertijd: 1 week
Artikelnummer: W20005

Goot

Met behulp van de goot en de bijpassende grondboor kan een profiel van de bodem gemaakt worden. Hierdoor zijn de diverse lagen (inspoelingslaag, uitspoelingslaag, moedermateriaal) goed te zien. Ook kunnen er bodemmonsters genomen worden dieper in de bodem. De goot kan gebruikt worden voor het uitleggen van het bodemprofiel.

Leerzame opdracht

Het maken van een bodemprofiel kan een leuke en leerzame opdracht zijn voor (basisschool)leerlingen. In groepjes van 2 of 3 maken de leerlingen hun eigen bodemprofiel. Wat valt hen op? Is er temperatuurverschil voelbaar en hoe komt dit? De leerlingen kunnen hun eigen reageerbuisje vullen met het bodemprofiel door van elke laag een beetje in het buisje te stoppen, dit voorzichtig aan te drukken en dicht te maken met een stukje mos.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen