Bouwsetje Insectenzuigpot

Een bouwpakket om zelf een insectenzuiger te maken. Een insectenzuigpotje is een potje met twee buisjes voor het opzuigen van kleine insecten/beestjes om ze te observeren.

Lees meer...
Artikelnummer: W20203

Bouwpakket insectenzuigpotje

Een bouwpakket om zelf een insectenzuiger te maken. Een insectenzuigpotje is een potje met twee buisjes voor het opzuigen van kleine insecten/beestjes om ze te observeren. Na het vangen van een beestje kan het bestudeerd worden en vervolgens weer vrij gelaten. Het is leuk om met kinderen een instrument te maken en het daarna te gaan gebruiken bij onderzoek. Het bouwpakketje bestaat uit een glashelder kunststof potje met geprepareerd deksel (2 geboorde gaten), twee slangetjes (een lange en een korte) en twee koperen holnieten.

Duw de twee koperen holnieten vanaf de onderkant van de deksel door de gaten, zodat de buisjes aan de bovenkant uitsteken. Je kunt de slangetjes warm maken in kokend/heet water zodat deze makkelijker over de koperen holnieten glijden. Draai vervolgens het bakje aan de deksel en de insectenzuiger is klaar.

Hoe gebruik ik 'm?

Zuig aan de korte slang en houdt de lange slang bij het beestje dat je wilt vangen. Je hoeft niet bang te zijn dat het beestje in je keel schiet want de afstand tussen de ruimte in het bakje en het slangetje waar je aan zuigt is te groot.

Wat heb ik gevangen?

De insectenzuiger is geschikt voor kleine beestjes, bijvoorbeeld mieren of kleine spinnen. Wil je weten welk diertje je gevangen hebt? Kijk dan eens bij de zoekkaart bodemdieren.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen