Biomimicry digitaal

Biomimicry Digitaal

Het digitale lespakket 'Technieken uit de natuur - biomimicry op het schoolplein' heeft als doelgroep groep 5-6 van het basisonderwijs. Biomimicry is het nabootsen van ideeën uit de natuur om menselijke problemen op te lossen. De leerlingen gaan aan de slag met techniek en natuur door een aantal lessen waarin zij al onderzoekend leren over verschillende thema’s, zoals afschrikken en camoufleren. Inspiratie voor de ontwerpen halen de leerlingen uit de directe omgeving van de school. Laagdrempelig, leuk en heel leerzaam.

Een leuke techniekles over de natuur… en dat ook nog eens gewoon op het schoolplein? Dat kan met dit lespakket. Bij het lespakket zit een uitgebreide docenthandleiding en de leerlingbladen voor een introductieles en 5 thematische lessen. Leerlingen worden stapsgewijs door het ontwerpproces genomen. Dat maakt het geven van techniekles eenvoudig en leuk! De lessen hebben een onderlinge samenhang maar zijn zeer goed los te gebruiken.
Dit lespakket is ontwikkeld in een samenwerkingsverband tussen Techniekeducatie Delft, Stichting Biomimicry, Gemeente Den Haag en Stichting Veldwerk Nederland.

Kijk dan eens op de website van het Biomimicry Kennisloket. Je vindt het hier.