Basisgids Veldbiologie – Zelf de natuur in

‘Basisgids Veldbiologie’ nodigt uit om zelf op onderzoek te gaan in de natuur. Je leert hoe je wilde planten en dieren kunt herkennen, hoe een natuurgebied in elkaar zit, maar ook hoe je zelf eenvoudig veldwerk kunt doen.

Lees meer...
€27,95
Incl. btw
Levertijd: 1 week
Artikelnummer: W30800

Basisgids Veldbiologie - zelf de natuur in

‘Basisgids Veldbiologie’ nodigt uit om zelf op onderzoek te gaan in de natuur. Je leert hoe je wilde planten en dieren kunt herkennen, hoe een natuurgebied in elkaar zit, maar ook hoe je zelf eenvoudig veldwerk kunt doen. Kortom: het biedt alle basiskennis bij elkaar die je nodig hebt om een goede veldbioloog te worden.

Het boek bevat een goed gefundeerde inleiding over wat natuur eigenlijk is en op welke manieren je daar over na kan denken en mee om kan gaan. Ook geeft het een overzicht van abiotische factoren, landschappen, grondsoorten en aquatische kringlopen.

Maar de hoofdmoot wordt gevormd door de soorten. In het boek worden de meest algemene paddenstoelen, mossen, planten, vogels, zoogdieren, insecten, reptielen, amfibieën en vissen behandeld met aandacht voor ecologie en taxonomie maar ook voor hoe je mee kunt doen aan onderzoek en monitoring. Zee, strand en kust worden apart behandeld.

Het boek:

  • beschrijft (veld)kenmerken, leefwijze, habitat en herkenning
  • is rijk geïllustreerd met kleurenfoto's, zoekkaarten en tekeningen
  • geeft een overzicht van de meest algemene en herkenbare soortgroepen
  • geeft tekst en uitleg bij monitoring en onderzoek van deze groepen
  • biedt een goede doorverwijzing naar vakliteratuur, apps, websites en organisaties die zich met deze groepen bezighouden

Dit boek is interessant voor natuurliefhebbers, studenten biologie en beginnend veldonderzoekers. Ook interessant voor opleidingen voor natuurgidsen.

Specificaties

Auteur(s): Sander Turnhout
Uitgeverij: KNNV Uitgeverij
Druk: 2020, druk 1
Pagina's: 352
Formaat: 14,5 x 21,5 cm
Uitvoering: paperback | full colour
Verschijningsjaar: 2021
Samenwerking: NJN
Gewicht: 747 gram

0 sterren op basis van 0 beoordelingen